dissabte, 19 de gener del 2013

Memòria de la Nit de les paraules volades

 
         Cançons alçades al vent, imatges projectades als murs, timbals tocant rítmicament, dimonis estirant l'infern en un carretó i paraules volant al so de les ximbombes foren el que el proppassat dissabte dia 12 veiérem i escoltarem a la placeta de s'Arraval.
 
        Un recull de fotografies dels foguerons dels anys 70 i 80 foren visionades tota la nit a la placeta gràcies a la digitalització i cessió que ens donaren la família del sastre quinto.-Les podeu veure en aquest bloc, a la barra de documents de la dreta-
 

 
     La festa començà amb la música de Tomeu Penya,..., bé no és que tocàs el músic de Vilafranca, sinó que l'equip de so de Balladors de Lluc, el posà de música ambiental. Mentre que altres varen preferir la música ambiental, nosaltres poguérem tenir les actuacions dels grups de música; Balladors de Lluc i els llucmajorers Torrat i Bullit. Tocant, animant i fent ballar a la gent de ball de bot. Més de dues hores de música ...
 

 
 
 
      Després dels grups arribà el sorteig de productes que gustosament varen oferir els comerços del barri i agrupacions com l'Escola de ball Calabruix, que a més de potenciar la participació en aquestes festes també constribuï amb un obsequi. Un sorteig que serveix, a més, per patrocinar els tallers que es realitzen a l'horabaixa.
 
      Una vegada acabat el ball de bot i repartit els regals, no podien faltar els timbalers de la Batucada de joves Bonaventura, presents durant tot l'horabaixa a la cercavila dels dimonis i encesa de foguerons i que el vespre, ens regalen una actuació molt ben presentada com cada any. Amb ells no podien faltar els dimonis de Capocorb, una agrupació llucmajorera i del Migjorn (amb gent de Campos, Porreres, ...), que després de fer un correfoc en el fogueró de can Bernat, ... no tenen repòs, i vengueren enguany amb l'Infern carregat damunt un carretó a cercar més ànimes perdudes ... i si el resultat entre ball, batucada i dimonis, era l'Infern... anem-hi tots plegats! 
 
 
 
     Després de replegar les ànimes condemnades i enviar-les a l'Infern, quedaren, cap a la una de la nit les que tenien "paraules volades" i acompanyades amb ximbombes deixaren passar l'òliba i repartir mesclant-se amb la serena gloses rimades i picants, ... De gent? no poca, i bona, la dolenta se'ls havien duit els servidors de Lucifer, al cap i a la fi nosaltres hi teniem un clavari i un escolà.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada